ALU i PVC stolarija – pravilno čišćenje

Objavio EUROTIM

9 stu, 2012 | Objave

"
cleaning

Pravilno čišćenje PVC i ALU stolarije od prašine i kiše vrši se pomoću blagog deterdženta i meke krpe. Prozorska stakla najbolje je čistiti čistom, toplom vodom i finom kožnom krpom za prozore.

U slučaju da perete stakla blagim deterdžentom za pranje stakla, taj isti deterdžent možete koristiti za pranje profila.

Posebno je potrebno pripaziti da:

  •  ne koristite agresivne deterdžente, rastvorna sredstva za njegu ili razrjeđivače.

  •  ne koristite sredstva za ribanje.

  •  ne koristite nikakve alate kao što su lopatice, ribaće četke, grube spužve.

Održavanje okova na prozorima podrazumijeva podmazivanje pokretnih dijelova okova sa uljem i to najmanje jednom godišnje.

Čišćenje brtvi (guma) vrši se tako da se one peru vodom te da se premažu običnom silikonskom olovkom.

Također moramo naglasiti da je zaštitnu foliju koja se nalazi na PVC i ALU profilu potrebno skinuti nakon montaže prozora. Ako je ne skinete odmah, preporučujemo da to napravite najduže u roku od 3 mjeseca. Nakon tog vremena folija se može “zapeći” od sunca te je njeno skidanje kasnije puno teže.

Povezane objave

Autor

EUROTIM

Nudimo vam profesionalnu, certificiranu i kvalitetnu stolariju sa rješenjima za modernu i tradicionalnu arhitekturu, raznih dizajnerskih i tehničkih potreba. Kontaktirajte s punim povjerenjem!
Istražite poduzeće

Upoznajte naše poduzeće i temelje njegovog rada u više detalja. Veliku pozornost posvećujemo certificiranosti poslovanja.

Imate pitanje?

Imate specifičan upit ili projekt sa posebnim zahtjevima i uvjetima rada? Slobodno nas kontaktirajte i pronaći ćemo pravovaljano rješenje!

Naše usluge

Istražite usluge koje nudimo partnerima i klijentima sa dugogodišnjim iskustvom. Obratite nam se s potpunim povjerenjem.