Aluminijski profili s prekinutim i neprekinutim termičkim mostom

Objavio EUROTIM

26 stu, 2012 | Objave

"
aluminum-windows

U Euro Timu možete naručiti prozore i vrata od aluminijskog profila visoke kvalitete po izuzetno povoljnim cijenama. 

Aluminijski profili u graditeljstvu se svakodnevno upotrebljavaju i visoko su cijenjeni upravo zbog svojih svojstava. Visoko su kvalitetni, osiguravaju potrebnu čvrstoću i nosivost, a elementi izvedeni od aluminijskih profila statički su stabilni. Osim navedenog, aluminijski profili osiguravaju toplinsku i zvučnu izolaciju, otpornost na zrak i vodu te moderan dizajn.

Razlikujemo dvije osnovne vrste aluminijskih profila:

  • Aluminijski profil bez prekinutog termičkog mosta – “hladni profil”
  • Aluminijski profil s prekinutim termičkim mostom

Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta – hladni most

Aluminijski profili bez prekinutog temičkog mosta (hladni profili) upotrebljavaju se tamo gdje nije bitan prolaz topline, tj. za unutarnju stolariju i pregrade (npr. Sustav više odvojenih ureda na katu poslovne zgrade) gdje nema razlike u temeperaturi s jedne i druge strane.

Mogu se također ugrađivati i na mjestima koja se ne griju kao što su: kotlovnice, garaže, hodnici, podrumi i sl.

Kod ovakvih profila postoji mogućnost pojave kondenzacije u obliku vodene pare koja se pojavljuje s unutarnje strane prozora.

Profili s prekinutim termičkim mostom

Tvrtke-proizvođači aluminijskih profila s kojima surađujemo proizvode nekoliko serija aluminijskih profila s prekinutim termičkim mostom. Unutar određene vrste (u ovom slučaju to su profili s prekinutim termičkim mostom), serije se međusobno razlikuju debljinom, veličinom i, najvažnije, termičkim i drugim fizikalnim svojstvima ciljanog aluminijskog proizvoda tj. vrata, prozora i sl.

Serije se ponekad mogu i kombinirati. Kombiniranje različitih serija u jednom proizvodu, prisiljava nas s druge strane na određene kompromise na uštrb izgleda ili funkcionalnosti aluminijskih proizvoda (prozora, vrata, stijena.)

Profili s prekinutim termičkim mostom imaju svojstva visoke kvalitete, čvrstoće i nosivosti, estetskog oblikovanja, no i ono što ih razlikuje od ostalih profila, svojstvo toplinske izolacije.

Profili se sastoje iz dva dijela koja su međusobno spojena izolacijskim materijalom – poliamidnim štapom. Tako se spriječava prijenos topline s unutarnjeg na vanjski dio i obrnuto. Elementi, izrađeni iz ovih profila i u kombinaciji s odgovarajućom izolacijskom ispunom (staklom, panelom i sl.), su toplinski izolirani.

Ovi profili se koriste za one elemente i tipologije, koje moraju zadovoljiti toplinsku izolaciju te se koriste za stambene objekte, renovacije i sl.

Povezane objave

Autor

EUROTIM

Nudimo vam profesionalnu, certificiranu i kvalitetnu stolariju sa rješenjima za modernu i tradicionalnu arhitekturu, raznih dizajnerskih i tehničkih potreba. Kontaktirajte s punim povjerenjem!
Istražite poduzeće

Upoznajte naše poduzeće i temelje njegovog rada u više detalja. Veliku pozornost posvećujemo certificiranosti poslovanja.

Imate pitanje?

Imate specifičan upit ili projekt sa posebnim zahtjevima i uvjetima rada? Slobodno nas kontaktirajte i pronaći ćemo pravovaljano rješenje!

Naše usluge

Istražite usluge koje nudimo partnerima i klijentima sa dugogodišnjim iskustvom. Obratite nam se s potpunim povjerenjem.