Energetski učinkoviti prozori

Objavio EUROTIM

20 kol, 2014 | Objave

"
windows

Energetska učinkovitost, osim što čuva okoliš, štedi i vaš novac. Budući da se putem vanjske stolarije često gubi velika količina topline, vrijeme je da se upoznate s energetski učinkovitom stolarijom.

Prozori i gubitak topline

Kroz prozore se često gubi puno topline, a jedan sloj stakla nikako nije dovoljan da se spriječi taj gubitak; zato se najčešće koriste prozori s dvostrukim ostakljenjem. S druge strane, prozori s trostrukim ostakljenjem ugrađuju se u pasivne kuće koje minimalno troše energiju.

Osim toga, prozori koji pružaju dobru izolaciju onemogućit će kondenziranje tekućine s unutarnje strane stakla jer zbog dobre izolacije staklo nije niže temperature od temperature unutarnjeg prostora.

Različiti oblici zaštite


‘low-e nanos – niskoemisijski nanos: Putem razvoja tehnologije pokušava se maksimalno smanjiti gubitak topline kroz površine prozora. Nanos nevidljivog metalnog oksida, tzv. ‘low-e nanos’ smanjuje gubitak topline kroz površinu stakla, a potpuno je proziran.


plemeniti plinovi – argon: Kako bi se poboljšala kvaliteta izolacije, plemeniti plin argon, koji se upuhuje između dva sloja stakla, pružit će još veću toplinsku izolaciju.

Kvaliteta izrade i montaže uvelike utječe na energetsku efikasnost: Kada se govori o štednji energije, vrlo je važna pravilna ugradnja stolarije, jer će ona utjecati na kvalitetu izolacije te na dugotrajnost same stolarije. Prije svega, spojevi između prozorskih profila i zidova moraju biti kvalitetno odrađeni jer inače dolazi do prolaska topline, a zbog površinske kondenzacije može se stvoriti plijesan.

Povezane objave

Autor

EUROTIM

Nudimo vam profesionalnu, certificiranu i kvalitetnu stolariju sa rješenjima za modernu i tradicionalnu arhitekturu, raznih dizajnerskih i tehničkih potreba. Kontaktirajte s punim povjerenjem!
Istražite poduzeće

Upoznajte naše poduzeće i temelje njegovog rada u više detalja. Veliku pozornost posvećujemo certificiranosti poslovanja.

Imate pitanje?

Imate specifičan upit ili projekt sa posebnim zahtjevima i uvjetima rada? Slobodno nas kontaktirajte i pronaći ćemo pravovaljano rješenje!

Naše usluge

Istražite usluge koje nudimo partnerima i klijentima sa dugogodišnjim iskustvom. Obratite nam se s potpunim povjerenjem.